Donnerstag, 20. Juli 2017

Ley Percy a Khalshani. Festivalové dostihy sa niesli v znamení návratov

Medzinárodný filmový festival momentálne vládne Karlovým Varom. Ovšem nežije ním iba centrum mesta. Atmosféra rozmanitého sveta pohyblivých bet365 mobil obrázkov sa v nedeľu za prítomnosti hercov a priateľov kinematografie na niekoľko hodín presunula na Hipodrom Holoubek, kde sa prelínala s krásou, ladnosťou a rýchlosťou plnokrvníkov. Tretí tohtoročný míting moderovaný Bořkom Slezáčkom so svojou atraktivitou zaradil medzi vrcholmi celej karlovarskej sezóny.

Tradične bezchybne pripravenú dráhu si vyskúšalo šesť desiatok koní z Čiech, Moravy i Slovenska. Oproti zvyklostiam sa nepotvrdilo, že ruka v ruke s príchodom festivalu do kúpeľnej metropoly prichádza chladné a daždiv é počasie.Diváci aj samotní aktéri boli tentoraz sužovaní tropickým teplom.

Letné cena kobýl

Hlavné slovo v Rovinové programe dostali štvornohých dámy vo dvojkilometrovom teste II. kategórie.Miestne špecialitu, Letné cenu kobýl, tento rok pod záštitou primátora mesta Karlovy Vary, presadili usporiadatelia ako významnú porovnávacia skúšku najlepších trojročných kobýl so staršími v roku 2004.

Tento ročník Letné ceny kobýl ovládla Ley Percy, ryhy zo stajne Ekols Skalica pripravovaná Václavom Lukou nadviazala na svoje víťazstvo z roku bet365 2013. "Ley Percy je šikovná kobylka, dlho som sa nemohol dostať v cieľovej rovine dopredu, ale akonáhle dostala hlavu dopredu, tak už nebolo čo riešiť a ľahko vyhrala, podala parádny výkon," mienil pre server dostihy.cz džokej Bajuržan Murzabajev, pre kt orý to bolo v rámci festivalového mítingu už druhé víťazstvo v rámci popoludní.

Že sa v Karlových Varoch po takmer dvoch rokoch dokáže Ley Percy znovu presadiť, to naznačila už pred mesiacom vo Veľkej cene Slovenska, kde finišovala siedma.

v Letné cene kobýl bet 365 stačil k víťazstvu nástup v cieľovej rovinke a tent okrát svojim súperkám nedala vôbec žiadnu šancu.

Ley Percy bet365 bonus na tunajšej dráhe prehrala v apríli s Baratheusem a po dvoch výkonnostných výpadkoch opäť ukázala svoju triedu.V kvalitnom čase 2: 06,74 minúty s istotou dvoch a štvrť dĺžky odrazila útok tohtoročnej dvojnásobnej víťazky Money For Danny.

Číselná prevládali kobyly zahraničných chovov. Jediná česká rodáčka zamieri bola zároveň jedinou trojročnú kobylou v poli, ale ani výhoda nesenej váhy jej k dotovan ému miestu nepomohla.

Podobne ako v rokoch predchádzajúcich sa presadila staršia kobyla. Štvorročná Lužnice mala veľký okruh fanúšikov. Tradične sa jej totiž vo Varoch darí. Pred dvoma rokmi vyhrala Cenu Masisi a tesne druhá skončila vo Svätováclavskej zimnej kráľovnej. Vlani dobehla v Letná cene kobýl tesne druhá, tentoraz stačila pri svojom premiérovom tohtoročnom behanie na 6.miesto.Päťročná Sapsiree, niekdajší účastníčka Slovenského derby, druhá z českého Oaks a tretí z rakúskeho i slovenských Oaks, obhájila minuloročné tretie miesto z Letné ceny kobýl.

Pohár Jozefa Váňu

Vo filmovom duchu sa nieslo celé popoludnie, konané ako súčasť oficiálneho sprievodného programu 50. ročníka Medzinárodného filmového festivalu. Stačí pripomenúť filmového producenta Jaroslava Boučka, ktorý bol iniciátorom vzniku prekážkového Pohár a Josefa Váňu (NL, 4500 metrov).


Tohtoročný tretí ročník steeplechase patriace do najvyššej kategórie National Listed sa odbehol pod záštitou spoločnosti Agrofert.Predstavili sa v ňom domáci koňa so zahraničnými skúsenosťami, ale aj slovenské hosť So Fantastic v sedle so svojím trénerom džokejom Jaroslavom brečky. Deväťročnému hnedák sa bohužiaľ dostih stal hanebným. Veľmi ľahko sa s nástrahami trate poradil predvlaňajší víťaz a vlani tretí v tomto dostihu Khalshani.Cieľovú pásku preťal s veľkým náskokom pred jedinou kobylou v poli Sunshine Of Gracie a neustále sa zlepšujúcim Zeus.

"Na začiatku to nebolo ideálne, mal vyvrátenú hlavu, ale potom sa do toho dostal a už druhýkrát ma zachránil, "povedal o priebehu steeplechase tréner Khalshaniho Pavel Tůma pre web dostihy.c z. Džokej Lukáš Matuška, ktorý Khalshaniho dostihom vykonal, potom doplnil: "Prvé kolo som ho nechal v pokoji, potom som ho posunul na pozíciu, a keď bolo treba, tak zabral a podarilo sa vyhrať."

Josef Váňa , ústredná postava dostihu dotovaného štyrmi stovkami tisíc korunami, mal dve želiezka v ohni. Šesťročný valach No Time To Lose dobehol štvrtý a Big Mago, ktorý sa po piatich zahraničných štartoch predstavil slovenskému publiku tento rok prvýkrát, až ako predposledný.

V spojení so svetom filmu sa na závodisku štýlovo predstavil nový sponzor, spoločnosť Barrandov studio.Zástupcovia produkčného centra osobne dekorovali víťaza Ceny Barrandovské rovinky. Vo dvojkilometrovom teste sa vydarila džokej Milanovi Zatloukal riskantné taktika štart - cieľ. Spolu s Belka ottima si vypracoval komfortné náskok hneď v úvodných metroch a v cieľovej rovinke odrazil ľahko útok Pepy Havla.

Záverečný preká žkový dostih sa podľa očakávania stal jasnou záležitosťou papierového favorita Mustamira. Štvorročný zverenec trénera Františka Holčák a českom území doteraz nenašiel premožiteľa.Jubilejného stého víťazstva kariéry dosiahla v sedle valacha Old Beer v Cene Galéria umenia Karlovy Vary Martina Havelková. "Veľmi som neverila, že by som sa mohla presadiť s Old Beer," usmievala sa v cieli Havelková.

Najúspešnejším trénerom popoludní sa stal Václav Luka, ktorý zaznamenal okrem triumfu v hlavnom Rovinové dostihu ešte víťazstvo v úvodnej Cene EBF s trojročnou Annaquou. Dvojnásobným jazdeckým premiantom je úradujúci šampión Bajuržan Murzabayev.

bet365 stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen