Freitag, 21. Juli 2017

Snáď Rumunky prejdeme, verí basketbalistky pred bitkou o postup

České reprezentantky majú výhodu, že do zápasu pôjdu odpočinuté po dni voľna, zatiaľ čo Rumunky v nedeľu odohrali štvrtý zápas v štyroch dňoch.

Zverenkyne trénera Lubor Blažka majú posilnenej sebavedomie ofenzívne vydarenými zápasy s Ukrajinou a Francúzskom a verí, že naplní úlohu favorita. "Taký vydarený zápas ako proti Francúzsku sme potrebovali, prvý zápas bol zlý, v tom druhom sme sa zdvihli a proti Francúzsku sme ukázali, že môžeme hrať aj s tými najlepšími. Len musíme zlepšiť obranu. Snáď Rumunky prejdeme, "verí Tereza Vyoralová.

Podľa skúsených pivotka Ilony Burgrové bude dôležité udržať maximálnu koncentráciu ako práve proti Francúzsku. "Dúfajme, že to s Rumunskom nepodceníme a pôjdeme do toho koncentrovane.Ony totiž nemajú zlý tím. Majú tam šikovné hráčky a budú určite chcieť vyhrať. To ale aj my, "povedala Burgrová.

Oproti doterajším zápasom však budú mať Češky výškovú prevahu, pretože Rumunky majú s priemerom 180 centimetrov najmenší tím na turnaji. Domácemu celku príliš nefunguje ani streľba z diaľky a tiež podpora publika v Temešvári nie je tak búrlivá, pretože diváci nevyprodají ani dve tretiny haly.

Otázkou je, či Češky už budú mať k dispozícii druhú rozehrávačku Katarínu Bartoňová, ktorá kvôli choroby vynechala duel s Francúzskom, alebo či bude znovu zaskakovať Vyoralová. "Dúfam, že počas voľného dňa načerpáme sily. Snáď bude v poriadku aj Katka Bartoňová.Terka za ňu zaskočila dobre, ale nikdy rozehrávačku nehrala a muselo to byť pre ňu ťažké, "povedala Michaela Stejskalová.

A verí, že Češky budú mať aj do tretice strelecký deň. "Neviem, čím to je, že niekedy dáme z a polčas rovnaký počet bodov ako inokedy za celý zápas. Záleží, aký máme zrovna deň. Tak snáď to vyjde aj proti Rumunsku, "dodala Stejskalová.

Ak by sa to nepodarilo, basketbalistky by nepostúpili zo skupiny vôbec prvýkrát. Doteraz boli na ME najhoršie deviatej v rokoch 2001 a 2009.

Zápase Česko - Rumunsko začne v pondelok o 19:30.Stretnutie budeme sledovať v ON-LINE reportáži. Čierna Hora si zahrá s Francúzskom o víťazstvo v skupine, oba celky už majú postup istý.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen