Freitag, 14. April 2017

Ray Rice prípad svieti svetlo na domáceho násilia dilemu športu

Rice, bežiaci chrbát pre Baltimore Ravens, dostal dva-hra suspenzia pre domáceho násilia v júli, ale v pondelok video vynoril z neho plieniť jeho potom snúbenicu v kasíne Atlantic City. Ryža, hrajúci pod päťročný, $ 40m zmluvy s havranmi, bol následne prepustený klubu a zakázal na dobu neurčitú od hrania v NFL od komisára ligy, Roger Goodell.

American šport, spoločnosť má bol šokovaný príbehu, ale anglický futbalový mohla čeliť nepríjemné test jeho vlastnej v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch. Prípady dvoch vysoko postavených futbalisti budú hrať von - jeden odsúdený násilník a druhý, ktorý popiera obvinen ia z napadnutia svojej priateľke a jej matku.Otázka, ako by mal futbal reagovať na problematiku násilia na ženách vedie cesta k etickému mínovom poli

V Spojených štátoch amerických, NFL nedávno stanovené prísne nové pravidlá pre vyvolanie sankcie. - vrátane zákazu doživotná - pre hráčov a zamestnancov, ktorí sa dopustia násilia alebo sexuálne napadnutie na ženách. Rice bol príkladom high-profil tejto politiky. Vo Veľkej Británii, však, šport doteraz vybudovať jasný referenčný rámec pre udalostí, ktoré priamo nesúvisia so športom samo.

Tento nedostatok smere je neznesiteľnou pre tých, ktorí za úlohu rozhodovaní o tom, ako sa vysporiadať s odsúdeného násilníka ako Chedi Evans, bývalý Sheffield United futbalista s 13 Wales uzávermi, ktoré majú byť prepustený z väzenia budúci mesiac.Keď sa na nedávnej tlačovej konferencii reprezentačný tréner Walesu bol požiadaný, či sa bude musieť Evansa sp äť do družstva, Chris Coleman zaváhal, starostlivo nacvičovali morálne argumenty pre a proti.

Na záver, ako Coleman priznal, nie je jednoduché riešenie. "Je to hrozná pozícia bude v prípade, že som k vám úprimný," povedal. "Bol uznaný vinným z ohavného zločinu. - to je ten, ktorý, keď hovoríte slová, to robí WinCE"

Nakoniec povedal Coleman, by zostúpi či Evans mohol znovu nájsť formu po dva roky z hry, a či je waleský FA bude súhlasiť, že ho máme.

Ravel Morrison sa medzitým bývalý Manchester United prehrávač teraz s West Ham United, popiera obvinenia z obťažovania a násilia v súvislosti s jeho bývalý partner a jej matka.Jeho dátum súd je stanovený na začiatku januára 2015, ale je aj naďalej k dispozícii pre West Ham, zatiaľ čo na kauciu.

Po návrate do USA, tam sú niektoré odlišné hlasy k problematike násilia na ženách zo strany športovcov. Vezmite odozvu tréner San Francisco 49ers, Jim Harbaugh. "To môže byť o tom veľmi jasné. Ak niekto fyzicky zneužíva ženy a / alebo telesne či duševne zneužitia alebo bolí dieťa, potom nie je porozumenie. Neexistuje žiadna tolerancia pre to. Nemali by sme [akceptovať, že hráč v našom tíme].Môžeme byť veľmi jasné. "

Moya Dodd, austrálsky bývalý futbalista a teraz je členom výkonného výboru FIFA, povedal Guardianu, že víta nové pravidlá z NFL a vyzval futbal, aby zvýšili úsilie v boji proti sexizmu.

"je povzbudzujúce vidieť správcovi uznať hlboký vplyv, že šport má na to, čo je považované za spoločensky prijateľné, a následná slová činy," povedala. "Šport môže priniesť to najlepšie a najhoršie.Je to naša voľba. - byť útočiskom, kde ošklivosť môže hnisať, alebo aby to leader v tom zvyšku spoločnosti, ako môžeme obmedziť škody a pomôcť naše najlepšie samy dariť

"Šport nie je kúzelná palička, ale to je m ožno najmocnejší nástroj wehave pre resetovanie normy mimo hraciu obyvateľov a ich fanúšikov. Fifa zaujala pevný postoj k rasizmu. Povedal by som, že futbal všade potrebuje liečiť sexizmu rovnako vážne ako rasizmus. "

V súčasnej dobe, sexizmus alebo násilie páchané na ženách je bežne chápaná ako právneho problému skôr ako priestupok šport môže pôsobiť na.Anglický FA tvrdí, že prijíma aktívne záujem o politiku NFL, ale ako hovorca vysvetlila, riadiacim orgánom robí bod nie duplicite práce týkajúce sa off-the-pole problémy, ktoré systém trestného súdnictva už pokrýva. Kódex správania pre všetkých hráčov Anglicku neexistuje, aj keď na rozdiel od NFL to nie je politika, skôr súbor odporúčaní; to je tiež nie sú verejne k dispozícii.

V kontraste, a to nielen bude nový NFL politika reagovať na právne presvedčenia, ale to nebude spoliehať na právne presvedčenie o uplatnení sankcií. Neznamená to však, počkajte riadneho súdneho procesu.Z tohto dôvodu, prečo je obranný koniec Ray McDonald, ktorý bol zatknutý po tom, čo údajne porazil jeho tehotnú snúbenicu, hral pre 49ers cez víkend, zatiaľ čo právne vyšetrovanie pokračuje.

Tento postoj môže držať teraz ale prípad McDonald bude nepochybne poskytnúť pridanú kontrolu v vyskúšanie novej legislatívy. McDonald vzhľad tiež priťahoval kritiku od miestnych médií, ktorí sa domnievali, že by mal byť kladený na administratívne odísť, kým je právny proces bol dokončený.

Je pochopiteľné, že veľa ľudí bude pýtať, či športu sa mala zaoberať sa touto problematikou vôbec.Ak je inštalatér odsúdený za znásilnenie sa môže vrátiť k svojej práci, pokiaľ hráč slúžil trest odňatia slobody, prečo by sa futbal do úvahy dvakrát trestal ho, zrážkovej možnosť vrátiť sa k jeho klubu či krajinu? "Vzhľadom k vysokým profilom povahe športu," hov orí Coleman, "futbal je niečo iné."

CEO Ženská Aid, Polly NEAT súhlasí. "Je to naozaj dôležité, aby tí, ktorí sú vzormi pre mladých ľudí nepáchame tie druhy trestných činov," hovorí NEAT, ktorého charity sa spojila s Premier League a FA v tejto sezóne na kampaň Football United proti domácemu násiliu. Facebook Twitter Pinterest A Severný Wales polície leták fotografie bývalého Sheffield United hráčov Chedi Evans.Fotografie: North Wales Police / PA

"Chedi Evans je vzorom pre tisícky mladých ľudí. Ako jednotlivec sa môže slúžili svojho času, ale je tu širší kultúrny problém tu. Nechceme vidieť úplnú kefou pod koberec tejto problematiky. Chceme, aby sa klub uznať, že je to súčasť kultúry futbalu a je tu práce je potrebné urobiť, aby napadnúť to. Znásilnenie nie je niečo, čo jednoducho zmizne, keď niekto slúži aj ich trest. "

NEAT podčiarkuje výzvu rehabilitáciu jednotlivca, ktorý popi era trestný čin, čo je oprávnené na program páchateľa. "Je to obrovský problém, ak [Evans] neprijme realitu, čo sa stalo.K dispozícii je ešte väčší problém v prípade, že klub si to priznať. Bol uznaný vinným. Klub musí byť úplne jasné, že je to tak. Je to docela ťažké byť odsúdený za znásilnenie v tejto krajine, a to dokázal. To je východiskový bod "

Obaja NFL a austrálska futbalová liga -. Riadiacim orgánom Austrálsky futbal - vyhrali Beyond Športové ocenenie za svoju prácu týkajúcu sa rodovej rovnosti.AFL je rešpekt a zodpovednosť Program aktívne podporuje hráčov a zamestnancov napadnúť misogynii od sexistické vtipy k sexuálnemu obťažovaniu.

V roku 2009 bývalý Carlton prezident klubu John Elliott otriasla AFL s obvinením, že kluby často platené "ticho peniaze "ženám, ktorí tvrdili, že bola znásilnená alebo napadnutie hráčov. Elliott bol okamžite prepustený.

Kým údajné zná silnenie a násilie na ženách zo strany futbalistov v Anglicku sa objavili v priebehu rokov, Evans 'je vzácnym príkladom právneho presvedčenia. Výskum v USA naznačuje, že to nie je nezvyčajné.Dve štúdie v neskorej 1990 zistila, že miera presvedčenie o profesionálnych športovcov bol asi o 40% nižšia ako všeobecný vzorke populácie

Kým aktivisti v USA tvrdí, že závažnosť i najnovšie politiky -. Šesťčlenná zákaz hra na prvý priestupok - bledne v porovnaní s tým vymeraný na Cleveland Browns široký prijímač Josh Gordon, ktorý bol nedávno zakázaný po dobu 12 mesiacov po pozitívnom teste na marihuanu, predstava, že každý hráč dostane postihy za off-the pole trestný čin sa zdá revolučný v rámci anglického športe

Viac ako 65.000 ľudí podpísalo petíciu požadujúcich Sheffield United, aby znovu podpísať Evansa. skôr než opustiť klub navigáciu nebezpečné morálne bludisko, možno je na čase, že f utbalové orgány spoločne s inými športy, ponúkajú niektoré jasnejšie usmernenia týkajúce sa politiky Táto issue.Major Sporting líg k domácemu violenceAmerican futbal


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen